Over Mieke van Gijzel

Mieke van Gijzel heeft al ruim 40 jaar ervaring in het modevak. Haar creativiteit maakt dat zij, op jonge leeftijd, haar eerste kledingstuk ontwierp. Kort daarna verkocht zij haar exclusieve ontwerpen aan bekende Nederlandse Modeontwerpers.

Japon voor Edgar Vos -De Telegraaf
Japon voor Edgar Vos -De Telegraaf
Ontwerp uit de 70-er jaren.
Ontwerp uit de 70-er jaren.
Ontwerp uit de 70-er jaren.
Ontwerp uit de 70-er jaren.

In de zeventiger jaren was Mieke trotse eigenaresse van een boetiek met aansluitend atelier, in de jordaan te Amsterdam. In deze periode reisde zij veel naar het eiland Ibiza, waar zij haar ontwerpen verkocht aan verschillende Spaanse modegroothandels. Wanneer zij weer in Amsterdam was kocht zij stoffen in bij de Amsterdamse stoffengroothandels. Deze stoffen vervoerde zij per sloep, via de Amsterdamse grachten, naar haar atelier.

In 1980 gaf Mieke een modeshow in de Amsterdamse Koepelkerk. Dit was een daverend succes! Hierop volgde een artikel in één van de eerste uitgaven van de pagina Vrouw van de Telegraaf. Ook de Nouveau en Viva passeerde de revue.

Het creative proces van Mieke maakte dat zij voortdurend uitdagingen zocht in haar keuze voor materialen. Haar gevoel voor vormgeving uitte zich in het ontwerpen van lederen damesmode. Zodoende startte zij een modegroothandel in lederen dameskleding en brak zij door op internationaal niveau.

In 1990 lag Mieke haar focus op de Nederlandse modegroothandel. Naast haar winkel in Amsterdam was Mieke eigenaresse van een damesmodezaak in Hilversum en Alkmaar. Wegens het moederschap is Mieke in de negentiger jaren verhuisd naar Bergen nh.

80-er jaren Modeshow -Amsterdam
80-er jaren Modeshow -Amsterdam

Modeshow in de Koepelkerk te Amsterdam.

Miki Martin -Amsterdam
Miki Martin -Amsterdam

Eén van de winkels onder het label Miki Martin in de 80-er jaren. [Internationale groothandel]

De Bruid -Modeshow 80-er jaren
De Bruid -Modeshow 80-er jaren

Modeshow in de Koepelkerk te Amsterdam.

2016-Heden

In haar Couturezaak, aan de Jan Oldenburglaan te Bergen, neemt Mieke de tijd voor dames die opzoek zijn naar een kledingstuk dat écht bij hen past. Zij kent haar vak als geen ander. Voor avond en feestkleding kunt u bij Mieke uitstekend terecht. De kleur en-stofkeuze maakt dat de collectie zeer geschikt is voor bruidsmoeders. De mogelijkheden zijn oneindig. De basiscollectie is tevens van mooie kwaliteit en erg draagbaar. Door de talloze keuze uit verschillende kleuren behoort eindeloos combineren tot de mogelijkheden. Mieke heeft oog voor luxe en pasvorm en brengt zo ieder ontwerp tot een outstanding resultaat.

In 2000 opende Mieke haar couture zaak, MG-Design aan de dorpsstraat in het pittoreske Bergen nh. Haar creative proces zocht uiting in het vervaardigen van zijdes en materialen van kwalitatief hoog segment. 

In 2008 opende Mieke haar couturezaak met aangrenzend atelier, aan de Jan Oldenburglaan in Bergen nh. Hier komen haar kennis, vakmanschap en creativiteit samen.

2003
2003
MG Design
MG Design

Klik op de afbeelding voor informatie over het ontwerpproces van Mieke van Gijzel.

Bruidsmode, Zijde damesmode, Moeder van de bruid, avondkleding, maatkleding, couture, nederlandese modeontwerpers, modeontwerpster, couturier, basic tops dames, merken, merkkleding, lederen damesmode, design, feestkleding

© Mieke van Gijzel since 1976